A méltán elhíresült FÉG-SPIREC hőcserélő

2016. december 27. 16:19 - FEG1891

A KN szériába tartozó hőcserélők

A FÉG-SPIREC KN és KT hőcserélők alkalmasak a legkülönbözőbb hőhordozó közegek hőcserélésére. Legnagyobb felhasználási területük a víz-víz

közegek hőcseréje, használati melegvíz termelés és fűtés.

A hőcserélők szerkezeti méretei viszonylag rendkívül kicsik. Alkalmazási tartományuk használati melegvíz előállítására 3-75 l/perc, fűtési célokra 100 kW-ig  egyedi beépítésben és ennek többszörösére csoportos felhasználás esetén.

Kisebb hőcserélő tárolóval együtt beépítve nagyobb mennyiségű használati melegvíz ellátást tesz lehetővé.

A hőcserélő szerkezeti kialakítása következtében az elérhető hőátbocsátási tényező 3-6 kW/m 2 °C nagyságrendű. Nyomás- és hőmérséklettűrése alapján távfűtési hőcserélőként kiválóan alkalmazható. Használati melegvíz termelés esetén a vízkőkiválás elkerülése érdekében az előállított melegvíz hőmérséklete ne haladja meg az 50 °C-ot, a fűtővíz hőmérsékletét úgy célszerű meg választani, hogy a hőcserélő felület maximális hőmérséklete ne legyen nagyobb 65 °C-nál. Ezt meghaladó hőmérséklet alkalmazása esetén a meleg vizet recirkuláltatni kell a hőcserélőn át 1 m/s körüli vízsebességgel, valamint különösen kőképző víz esetében vegyszeres kezelést kell alkalmazni.

A gyártáshoz felhasznált korrózióálló acéllemezek hosszú élettartamot biztosítanak a beépített tömítéssel együtt, az ivóvíz minőségét nem befolyásolják károsan. A hőcserélők 0,8 mm vastag, polírozott, domborításokkal ellátott lemezpárokból készülnek, melyeket egymásra tekercselnek, ezekből alakul ki a hőátadó felület, melyek a primer és szekunder közeget elkülönítik. A primer és szekunder oldal megválasztása mindig az adott feladat körülményeitől függ.

A KN hőcserélők menetes, a KT hőcserélők karimás csatlakozással készülnek.

komment
A méltán elhíresült FÉG-SPIREC hőcserélő
süti beállítások módosítása